Lierse strikt Angolees Gilberto

Print
Na de Hongaar Peter Kovacs en de Zuid-Afrikaan Siboniso Gaxa bereikte Lierse ook een akkoord met de Angolees Felisberto Sebastiao Da Graca Amaral. Gilberto tekende een contract voor twee jaar, meldt de website van de voetbalclub.

De bijna 28-jarige voetballer trainde al een tijdje mee met de A-kern en legde ook al medische tests af. Het was wachten op de vrijgave van zijn vorige club, het Egyptische Al-Ahly. Daar speelde hij de laatste acht jaar.

De bedoeling is dat de Angolees de concurrentie op de linkerflank verhoogt. "Gilberto is een typische linksvoetige middenvelder, maar kan zowel verdedigend als aanvallend zijn streng trekken. Zijn grootste kwaliteiten zijn zijn dribbelwerk, vrije schoppen en corners vanop links. Hij speelt geregeld voor het Angolese nationale elftal en werd in Egypte beschouwd als de beste buitenlandse voetballer in het land."

Gaxa

De 26-jarige Zuid-Afrikaanse rechterflankverdediger en international Sibonsio Gaxa tekende op het Lisp een contract voor drie seizoenen. Sibonsio Gaxa komt over van de Zuid-Afrikaanse eersteklasser Mamelodi Sundowns en heeft 40 caps achter zijn naam staan. Hij begon zijn carrière bij Supersport United en trok in 2008 naar Mamelodi Sundowns.