Merksem Feest met Schaal Sels en braderij

Print

Merksem Feest met Schaal Sels en braderij

Merksem - Afgelopen weekend was het feest op de Merksemse Bredabaan onder de noemer ‘Merksem Feest’. Zo vond de traditionele braderij plaats en voor het eerst sinds lang viel dat samen met de wielerwedstrijd Schaal Sels. Die werd gewonnen door de Litouwer Aidis Krupois na een massaspurt.

Iedereen kon profiteren van de beste koopjes. Ook muziekfreaks kwamen aan hun trekken met dansacts, professionele animatie en wereldmuziek. Tom Waes bracht er zijn vrolijke ‘Dos Cervezas’. De Werkgroep Bredabaan Promotions, bestaande uit lokale ondernemers die de baan aangenamer willen maken voor hun klanten, dacht ook aan de sportliefhebber.

Niet enkel vond een sportmarkt plaats, ook werd de wielerwedstrijd Schaal Sels gereden. Dit langs één kant van de Bredabaan, terwijl de braderij langs de andere kant doorging.

Aidis Kruopis

De 23-jarige Aidis Kruopis heeft met bravoure de Schaal Sels gewonnen. De renner van Palmans-Cras gaf iedereen het nakijken in een massaspurt. De Nederlander Stefan Van Dijk werd tweede, de Rus Alexander Porsev derde.

De 85ste editie van deze Antwerpse klassieker werd jammer genoeg gekenmerkt door nogal wat incidenten. Er waren verscheidene wegvergissingen tijdens de grote ronde, valpartijen en abnormaal veel lekke banden onderweg en ook na de massaspurt op de Bredabaan moesten enkele renners afgevoerd worden naar de kliniek. Gelukkig zonder veel erg.

Wielerverslaggever Karl Vannieuwkerke postte op zijn Facebookpagina een foto van Jong Vlaanderenrenner Timothy Dupont, die ook zwaar ten val kwam en er een gehavend aangezicht aan over hield.

Ongeval tijdens Schaal Sels

Een motard van de Antwerpse verkeerspolitie die de koers begeleidde, liep zondagnamiddag zware verwondingen op tijdens de rit. Op het kruispunt van de Hoge Weg en de Krekelberg in Hoevenen kwam het tot een aanrijding.

De MUG en een ambulance kwamen ter plaatse. Aanvankelijk was er 'enkel' sprake van een dubbele open beenbreuk. De man werd overgebracht naar het Jan Palfijnziekenhuis en daar stelden de dokters ook inwendige bloedingen en een bekkenbreuk vast. Zondagavond werd zijn toestand nog als kritiek bestempeld.

Foto's Bert Hulselmans en BFM

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio