Parochianen komen in opstand in de kerk

Print

Parochianen komen in opstand in de kerk

Stabroek - Zowel in Zandvliet als Stabroek verliep de laatste mis die pastoor Kris Smet er deed erg tumultueus. De parochianen kwamen er in opstand omdat ze het niet pikken dat hun pastoor, Kris Met, wordt ontslagen omwille van zijn moeilijke karakter.

"Pedofielen in de kerk worden beschermd door de kerktop, maar iemand die tussen de mensen staat, maar niet kan samenwerken met amper een handvol leden van een parochieteam moet eruit! Een schande", riep iemand op het einde van de viering. Deken Jef Barzin probeerde uit te leggen waarom de pastoor weg moest, maar kreeg niet echt de gelegenheid. "Ontsla parochieteams en organiseer democratische verkiezingen voor nieuwe parochieteams", kreeg Barzin mee als raad.

Opvallend was de reactie van veel oudere gelovigen. "Ik zet geen stap meer in de kerk. Het bisdom is misleid. Het besluit onze pastoor af te pakken is onrechtvaardig", aldus een zwaar geëmotioneerde vrouw. "Ik ben bijna 75 en heb dit nog nooit meegemaakt", vult ze aan. Haar naam mag niet in de krant.

Gewapend met een zwarte vlag begon Mon Huybrechts vlak voor het altaar een pleidooi om de pastoor te houden en om het besluit van het bisdom te hekelen. Daarop verliet hij woedend de kerk.

Erik Vandewalle

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio