Bulgaarse scheeplieden gaan naar huis

Print
Berendrecht-Zandvliet-Lillo - De driekoppige bemanning van het Bulgaarse binnenschip dat al sinds begin mei in het Kanaaldok in Antwerpen aan de ketting ligt, kan vandaag eindelijk weer naar huis.

Met amper 300 euro per maand om rond te komen, verbleven drie Bulgaarse scheepslieden al sinds begin mei noodgedwongen op de Sveti Georgi aan kaai 534.

Enkele dagen nadat ze er hadden aangemeerd om te laden, legde een deurwaarder bewarend beslag op het schip van hun Bulgaarse firma. Sindsdien wachtte de bemanning vergeefs op vrijgave ervan.

Sinds vorige week leek het einde van hun lijdensweg in zicht, nadat zeemansorganisatie Mission to Seafarers via uw krant lucht van hun situatie had gekregen. Havenaalmoezenier John Attenborough kaartte de kwestie aan bij de internationale vakbond voor havenpersoneel.

“Onze werkgever stuurt een wagen met chauffeur, die een nieuwe bemanning brengt en ons naar huis voert”, zegt de opgeluchte opvarende Ilyan Iliev. “Ik ben John en de mensen in Stabroek, die ons geholpen hebben, erg dankbaar.”

JVDPO

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio