Wielerwedstrijd bijna afgelast door afwezigheid ambulance

Wielerwedstrijd bijna afgelast door afwezigheid ambulance

Wielerwedstrijd bijna afgelast door afwezigheid ambulance

Print
Beveren-Waas - Een wielerwedstrijd aan de Lindenstraat moest bijna afgelast worden omdat enkele ambulanciers hun kat hadden gestuurd. De deelnemers moesten anderhalf uur wachten aan de startlijn. Het Rode Kruis redde op de valreep het evenement.

“We hadden lang op voorhand een ambulance besteld, maar die kwam nooit opdagen”, zucht Luc Van Doorselaer, een van de organisatoren van de wedstrijd. “We probeerden de firma op alle mogelijke manieren te bereiken, maar we vonden nergens gehoor. Een tiental renners vroeg hun geld terug en reed terug naar huis. Voor hen duurde het wachten te lang.”

Verpleger

Terwijl de meeste renners aan een koffieklets begonnen, werd er koortsachtig naar een oplossing gezocht. “In ons verbond is het ook toegestaan dat er een verpleger wordt opgetrommeld die paraat staat aan de kant van de weg”, legt Van Doorselaer uit. “Jammer genoeg kenden we zo niemand, en de huisarts konden we niet bereiken.”

Gelukkig drinken de mannen van WADO al eens graag een pint op de Beverse Feesten, en wisten ze nog dat er daar een postje van Het Rode Kruis staat. “Ik belde een van die mensen op, en die konden nog iemand met een ambulance optrommelen. Als zij er niet waren geweest, was er vandaag geen koers geweest.”

Erezaak

Lili Vercauteren van Het Rode Kruis haastte zich in haar ziekenwagen samen met een collega naar de wielerwedstijd. “Om kwart na vier kregen we het bericht binnen dat er nog snel een voertuig nodig was voor de koers”, glimlacht de vrouw, die al tien jaar voor de hulpdienst werkt. "Ik ben in elk geval heel blij dat we hen hebben kunnen helpen.”

Bert Foubert

Foto Stefaan Van Hul

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio