Beurskoers Agfa springt 20% hoger

Beurskoers Agfa springt 20% hoger

Beurskoers Agfa springt 20% hoger

Print
Op de Brusselse beurs is de koers van het aandeel Agfa-Gevaert 20% gestegen. Bij het sluiten van de handel stond een koers van 5,28 euro op het bord. De beleggers reageerden erg positief op de publicatie van de resultaten over het eerste halfjaar van 2010.

De beeldvormingsgroep maakte in de eerste zes maanden een nettowinst van 57 miljoen euro. Over dezelfde periode van 2009 was er nog een verlies van 18 miljoen euro. Agfa boekte nu al drie kwartalen op rij weer positieve resultaten.

Agfa-Gevaert slaagde er tijdens de eerste zes maanden van 2010 in om voor 1,4 miljard euro aan facturen uit te schrijven. Dat was 4,6% meer dan in het eerste halfjaar van 2009. Toen bleef de teller staan op 1,339 miljard euro.

Vooral de afeling Agfa Graphics, die zich toelegt op de drukkerijwereld, draaide goed. Bij Agfa Healtcare, dat zich focust op medische beeldvorming, werd slechts een bescheiden vooruitgang genoteerd. De filmafdeling ten slotte zit in een structureel dalend kanaal.

Voor het volledige jaar verwacht Agfa-Gevaert een stijging van de omzet met zowat 200 miljoen euro. De toename moet ook nu vooral van Agfa Graphics komen, ook al omdat Agfa in deze tak recentelijk een Amerikaans bedrijf overnam.

Ook de winstgevendheid zet zich door. Voor het volledige jaar rekent Agfa op gunstige grondstofprijzen, een sterk herstel van de grafische industrie in de VS en een eenmalig effect op inkomsten uit intellectuele eigendom.

JVG

Nu in het nieuws