Zonnepanelen brengen WDP 5 miljoen per jaar op

Print
De beursgenoteerde vastgoedbevak WDP heeft al voor 57,6 miljoen euro aan zonnepanelen liggen op de magazijnen die hij verhuurt. Ze zijn goed voor een jaarlijks inkomen van 5 miljoen euro en 10% van de totale inkomsten van het bedrijf. Alleen van huurder Univeg ontvangt de onderneming meer.

WDP wil tegen eind 2012 volledig CO2-neutraal zijn. Daartoe gaat het de komende maanden verder met zijn investeringen in zonnepanelen. Het wil in totaal meer dan 30 MW groene energie kunnen produceren.

De zonnepanelen brengen de totale waarde van de portefeuille magazijnen die WDP beheert op 886,1 miljoen euro, tegenover 815,4 miljoen euro aan de start van het boekjaar.

Eind juni waren de magazijnen voor 94,8% verhuurd. Zes maanden geleden was dit maar voor 92,4%. De vooruitgang is het gevolg van een verhuur van een pand in Cargovil Vilvoorde aan KDL voor 9 jaar vast, van enkele flexibele korte termijnverhuringen in Boortmeerbeek, van de verkoop van de leegstaande site te Lesquin (Frankrijk) en van contractverlengingen van bestaande huuders.

Hogere winst

WDP boekte over het eerste halfjaar een courante winst van 19 miljoen euro. Dat is een stijging met 18,7% tegenover de 16 miljoen euro van het eerste semester van 2009.

Voor het hele boekjaar gaat WDP uit van een courante winst tussen 37 en 39 miljoen euro.

JVG