Handelaars Korenmarkt bereiden heraanleg voor

Handelaars Korenmarkt bereiden heraanleg voor

Handelaars Korenmarkt bereiden heraanleg voor

Print
Mechelen - Nutsbedrijven zoals Pidpa, Telenet en Belgacom zijn begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor de heraanleg van de Korenmarkt.

De Korenmarkt moet een terrassenparadijs worden. Nu gaat dat niet omdat er 25 parkeerplaatsen voor auto’s zijn. Twintig van die 25 parkeerplaatsen gaan vanaf 20 september weg. Ter vervanging komen er liefst 107 nieuwe ondergrondse parkeerplaatsen op de Ganzendries.

Die ondergrondse parkeerplaatsen zijn pas in april 2011 klaar. “We hebben wel een veertigtal nieuwe parkeerplaatsen bijgeschilderd op de Koningin Astridlaan. Dat kan de tijdelijke vermindering van het aantal parkeerplaatsen opvangen”, zegt schepen van Openbare Werken Greet Geypen (Open Vld).

Eenrichtingsverkeer

Vanaf juli 2011 zal de Hoogstraat een eenrichtingsstraat worden waarlangs auto’s de binnenstad inrijden. Doordat de straat minder druk wordt en er groendomeinen bijkomen, zouden er meer winkels moeten openen. De totale kostprijs van al die werkzaamheden bedraagt 1,5 miljoen euro.

De nutsbedrijven moeten tegen 20 september klaar zijn. Op die datum begint een aannemer met de grote vernieuwingswerkzaamheden tussen de Korenmarkt en Moensstraat. Die werkzaamheden duren tot januari 2011. Onmiddellijk daarna wordt het stuk tussen de Moensstraat en de Brusselpoort aangepakt. Volgens de planning zijn die werkzaamheden in juli 2011 klaar.

Postzegelactie

Door de werkzaamheden zullen de handelaars op de Korenmarkt bijna zeker klanten verliezen. “We gaan wel acties ondernemen om het klantenverlies te beperken", zegt voorzitter van het Handelscomité Binnenstad-Zuid Guido Verlinden.

"Ten eerste komt er een postkaarteninitiatief. Wie bij een handelaar op de Korenmarkt of Hoogstraat langsgaat, krijgt een stempel. Als je zes stempels hebt, krijg je een postkaart met een beeld van de straat van 150 jaar geleden. Ten tweede lanceren de handelaars een grote geldactie. Ook hiervoor krijgen klanten bij elke winkelbeurt een stempel. Bij tien stempels is je kaart vol en maak je kans op 1.500 euro. Op de braderij van 18 september is er nog eens 1.000 euro te winnen en in juli ook. Ten derde komen er extra huis-aan-huisfolders waarin de handelaars voor een zacht prijsje kunnen adverteren”, stelt Guido.

Christof Willocx

Foto Hilde Van Geirt

Op 18 september is het braderie in Mechelen. Op de Korenmarkt staat dan een infokraam over de heraanleg.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio