Wesley Sonck tekent bij Lierse

Wesley Sonck tekent bij Lierse

Wesley Sonck tekent bij Lierse

Print
Wesley Sonck is weer profvoetballer. De ex-Gouden Schoen gaat dit seizoen aan de slag bij neo-eersteklasser Lierse. Hij tekende voor twee jaar bij de Pallieters. Dat meldt de website van de club.

Lierse heeft zijn noodzakelijke aanvallende versterking beet. Het is niemand minder dan 55-voudig Rode Duivel Wesley Sonck geworden.

De 32-jarige Sonck speelde vorig seizoen nog in de spits bij Club Brugge, maar raakte daar op een zijspoor onder coach Adrie Koster.

Looneisen

De voorbije weken werd de Gouden Schoen en Profvoetballer van het jaar 2002 gelinkt aan onder meer Germinal Beerschot en Lokeren, maar die clubs haakten af vanwege de zogezegd hoge looneisen van Sonck.

Sonck speelde in het verleden voor onder meer Club Brugge, RC Genk, Germinal Beerschot, Ajax en Borussia Mönchengladbach. Hij kwam al 55 keer uit voor de nationale ploeg en scoorde 24 goals.

Met deze toptransfer hoopt Lierse weg te raken van de laatste plaats in de rangschikking. De club van grote man én geldschieter Maged Samy heeft na vier competitiematchen voorlopig nog geen enkel punt.

MEER VOETBALNIEUWS