Twee inbraken, gewapende overval en bedreigingen! Toeval?

Het jonge koppel Ilse Rijpens (25) en Alessio Orlandi (24) baten samen café Bar Tabac uit in Boom. In drie maanden tijd zijn ze het slachtoffer geworden van twee inbraken in hun café, fysieke bedreigingen, een gewapende overval met geweld en inbraak in hun wagen. Te veel voor toeval?

boey jan

?De deur van de slaapkamer gaat nu altijd op slot?, vertelt Ilse. ?Mijn vriend Alessio is er echt het hart van in.? Alessio heeft geen vermoeden wie hen al maanden het leven zuurt maakt. ?Maar één ding weet ik wel?, zegt hij.

?Ze houden hier de boel verdomd goed in de gaten.

Ilse Rijpens, begin juli nog bevallen van hun eerste zoontje, zegt niet meer gerust te slapen. "We wonen dan wel in Terhagen (Rumst), ruim 3 kilometer van het café dat we uitbaten, maar degenen die ons moeten hebben, kennen ons leven blijkbaar in detail", vertelt ze. "Ik ben er gewoon niet meer gerust op. En mijn vriend Alessio is er het hart van in. Hij begrijpt niet dat de politie hier niks tegen onderneemt. Tot voor enkele jaren woonde hij in Rome, waar de politie in dit soort zaken keihard optreedt."

Van de inbraken, bedreigingen en de overval hebben Alessio en Ilse telkens aangifte gedaan bij de politie. "Maar tot twee dagen geleden weigerden ze elke medewerking", zegt Alessio. "We ergeren ons meer aan de politie dan aan de feiten. Na het zoveelste gesprek willen ze nu eindelijk onderzoeken of die zaken iets met elkaar te maken hebben. Dat wordt tijd, want twee dagen geleden kregen we nog te horen dat het proces-verbaal van die gewapende overval zelfs nog niet aan het parket was overgemaakt."

Politie reageert

Politiewoordvoerder Joris Van Camp van politiezone Rupel bevestigt alle feiten. "Van alles is aangifte gedaan. De beide inbraken op 1/2 en 11/12 juni. De mondelinge bedreiging en poging tot afpersing (16 juni) werd gevolgd door de overval met slagen en op 8 en 16 augustus is aangifte gedaan van inbraak in beide wagens", verduidelijkt Van Camp. Er wordt nu onderzocht of de feiten iets met elkaar te maken hebben. Tot nu toe is er geen enkele concrete aanwijzing om wie het gaat. "Alle aangiften en de verwerking ervan zijn volgens de regels verlopen. De politie heeft 21 dagen de tijd om het dossier over te maken aan het parket. We hebben ons altijd aan die termijn gehouden. Enkel het dossier van de inbraak in de wagen van de moeder is nog niet doorgestuurd", aldus Van Camp.

Jan BOEY

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio