1 / 3

Rode Duivels verliezen in Finland

De Rode Duivels hebben woensdagavond de oefeninterland tegen Finland met 1-0 verloren.

drombouts

De Finnen begonnen gretig aan de partij. Ze kwamen al na dertien minuten op voorsprong toen een schot van Porokara afweek op Vincent Kompany en in doel dwarrelde.

Bekijk de foto's van het oefenduel Jonge Duivels kloppen Frankrijk met 0-1

Na de 1-0 kwamen de Rode Duivels iets beter in de wedstrijd, maar echt gevaarlijk waren ze niet, op enkele flitsen van Benteke en Hazard na. Vlak voor de rust moest doelman Fredrikson wel zijn kunnen tonen op een ver schot van Vertonghen.

Tweede helft

In de tweede helft kwam het eerste echte gevaar er pas op het uur, toen Kompany Benteke voor doel zette. De aanvaller van Standard raakte echter niet voorbij Fredrikson. Aan de overzijde moest Bailly Väyrynen van de 2-0 houden.

Leekens bracht met Lukaku en Vleminckx meer offensieve krachten in, maar kansen bleven bijzonder schaars. De Finnen hielden gemakkelijk stand en haalden het met 1-0.

Duitsland

Dit was de tweede interland onder de tweede ambtstermijn van bondscoach Georges Leekens, de eerste werd in mei met 2-1 gewonnen tegen Bulgarije. Het duel kaderde in de voorbereiding op de kwalificatie voor het EK 2012. Op vrijdag 3 september ontvangen de Belgen in het Koning Boudewijnstadion Duitsland, vier dagen later moeten ze naar Istanboel voor de partij tegen Turkije.

Lees ook hier.

Wedstrijdgegevens:

Aftrap: Woensdag 11 augustus 18 uur in Turku

Scheidsrechter: Hamer (Lux)

FINLAND: Fredrikson, Lampi, Pasanen, Heikkinen, Moisander, R.Eremenko (46' Tainio), Sparv, Porokara (62' Sjölund), A.Eremenko (62' Litmanen), Forssell (81' Roiha), Hämäläinen (37' Väyrynen)

BELGIË: Bailly, Gillet, Kompany, Ver- maelen, Lombaerts (46' Pocognoli), Vertonghen, Witsel (73' Vleminckx), Van Damme (46' Defour), Hazard, De Bruyne (46' Lepoint (61' Thijs)), Benteke (67' Lukaku)

Doelpunten: 13' Kompany 1-0 (Own).

Gele kaarten: Geen.

MEER OVER Finland

Meer voetbalnieuws