Kerktoren Wilmarsdonk smeekt om grote beurt

Print

Kerktoren Wilmarsdonk smeekt om grote beurt

De vijftiende-eeuwse gotische kerktoren van Wilmarsdonk staat er belabberd bij. Het enige overblijfsel van het in 1964 afgebroken polderdorp staat ingeklemd en vergeten tussen de containers van de Antwerpse havenbedrijven ter hoogte van de Wilmarsstraat. Grote struiken overwoekeren de voet van het gebouw en hebben zich ook al in de torenspits genesteld. Als daar niets aan gebeurt, duwen de wortels de stenen uit elkaar en gaat het verval nog sneller.
"De kerktoren staat wel degelijk op de planning van onze technische dienst en komt binnen enkele weken aan de beurt voor onderhoud", zegt de woordvoerster van het Antwerpse Havenbedrijf, eigenaar van de toren. "Tegelijk zullen we bewarende en voorbereidende maatregelen nemen voor een grotere restauratiebeurt in de toekomst."

De woordvoerster geeft toe dat het onkruid welig tiert. "Het lijkt daar wel een soort beschut microklimaat te zijn waardoor alles razendsnel groeit, want zo lang is de vorige snoeibeurt niet geleden", klinkt het. "We geven ook toe dat dit gebouw geen prioriteit bezit omdat het geen concrete functie meer heeft. Dan wordt het onderhoud weleens voorbijgestoken door meer dringende werken."

Boris Rousseeuw
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio