Inbreker veroordeeld door beelden Vlaams Belang

Print
Deurne - De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de 20-jarige Said C. uit Borgerhout woensdag veroordeeld tot een jaar cel en 110 euro boete. Hij had geprobeerd een reisbureau in Deurne binnen te dringen, maar werd door een bewakingscamera van het naastgelegen Vlaams Belang-secretariaat gefilmd.

C. probeerde op 18 maart om reisbureau Elite aan de Turnhoutsebaan in Deurne binnen te dringen met behulp van een breekijzer. Toen hij merkte dat hij gefilmd werd, beschadigde hij de camera en nam de benen.

Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter plaatste de beelden met een duidelijk herkenbare C. op zijn website. De politie identificeerde de man en kon hem drie weken later oppakken. Hij bekende de mislukte inbraak in het reisbureau en gaf nog een inbraakpoging toe bij een ziekenfonds in Herenthout. Later trok hij zijn bekentenis weer in.

De verdediging vroeg om de camerabeelden te weren als bewijsmateriaal omdat ze een schending uitmaakten van zijn recht op privacy. Volgens de rechtbank had hij echter vrijwillig een plek betreden waar met een pictogram gewezen werd op de aanwezigheid van een bewakingscamera.

Bekijk de beelden van de bewuste inbraakpoging hier via YouTube:

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio