Rajapack neemt Festapack over

Print
Het verpakkingsbedrijf Festapack uit Genk wordt overgenomen door de Franse groep Rajapack, die zijn Benelux-hoofdkantoor in Tongeren heeft.

Het overgenomen Festapack, dat in 1993 werd opgericht, maakt kartonnen verpakkingen, dozen en platen op maat en bedrukt ze ook in kleine en middelgrote hoeveelheden.

Meer jobs

Overnemer Rajapack wil in zijn nieuw dochterbedrijf investeren. Er komen niet alleen nieuwe mogelijkheden voor het maatwerk van dozen, maar ook voor het bedrukken van andere types verpakkingsmateriaal.

De directie verwacht dat dit zal zorgen voor een aangroei van de tewerkstelling in de komende jaren. Bij Festapack werkt een dertigtal mensen.

Overnemer Raja is de Europese markleider in de distributie van verpakkingen. Hij bedient meer dan 500.000 klanten in elf Europese landen. Met 1.200 werknemers stevent de groep dit jaar af op meer dan 350 miljoen euro omzet.

Binpack

Rajapack heeft zijn Benelux-hoofdzetel in Tongeren. Het bedrijf verzorgt er niet alleen de verkoop en distributie van verpakkingen voor Benelux, maar functioneert ook als logistieke draaischijf voor een aantal bedrijven van de groep in Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië en Zwitserland.

Rajapack Benelux zal dit jaar een omzet halen van meer dan 40 miljoen euro.

De geschiedenis van Rajapack in Benelux gaat terug tot 1989, toen onder de naam Binpac een distributiebedrijf voor verpakkingsmateriaal werd opgericht. In 1994 werd dit opgekocht door Raja.

JVG

.

Nu in het nieuws