Onbekenden proberen brand te stichten aan woning in Antwerpen-Noord

Print
Antwerpen - Inspecteurs van de Antwerpse politie hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een woningbrand verijdeld in de Lange Dijkstraat. Het ging om brandstichting door onbekenden.

Kort voor halfvier werden de politie op de hoogte gesteld dat enkele panelen die aan een pand in de Lange Dijkstraat waren gevestigd, in brand stonden.

De inspecteurs die ter plaatse kwamen probeerden in eerste instantie zelf enkele houten panelen te blussen. Dat lukte niet en uiteindelijk werden de panelen, waarvan de vlammen tot ter hoogte van de eerste verdieping sloegen, omvergetrokken om verder gevaar voor de woning te voorkomen.

De brandweer had het vuur nadien snel onder controle. Door de brand werd het glas van de voordeur van de woning beschadigd. De deurbelletjes en enkele kabels tegen de huisgevel waren volledig gesmolten door de hitte. De huisgevel was zwartgeblakerd. Ook een geparkeerde wagen liep door de hitte schade op.

In de woning zelf raakte niemand gewond.

De in brand gestoken panelen maakten deel uit van een hoeveelheid groot huisvuil dat klaar was gezet voor de ophaling ’s morgens. Mogelijk hebben de verdachten een deel van dat huisvuil tegen de gevel geplaatst en dan in brand gestoken. Van de verdachten ontbreekt elk spoor.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio