29e Jazz Middelheim houdt rekening met publieksenquête

Print

29e Jazz Middelheim houdt rekening met publieksenquête

Veel saxofonisten en een vette knipoog naar John Coltrane. Maar ook goedkopere cocktails en gratis toiletten kleuren vanaf morgen Jazz Middelheim in Park Den Brandt.

Met enkele jaren Gent Jazz en Jazz Middelheim op de teller is organisator Bertrand Flamang geen groentje in het vak. Toch houdt hem dat niet tegen om ook te luisteren naar de stem van het publiek door rekeningen te houden met de publieksenquête die hij vorig jaar had afgenomen. "Aan de strenge toegangscontrole kunnen we nu eenmaal weinig verhelpen, maar op vraag van het publiek doen we wel wat aan de prijs van de cocktails. Die zijn nu gemiddeld 1,25 euro goedkoper geworden. Ook toiletten op festivals zijn een oud zeer. Er was vraag naar proper en gratis toiletbezoek. Wel, dankzij een sponsor, is daar nu aan voldaan.”

Andere nieuwigheden zijn de jamsessies na de optredens in het Zuiderpershuis en de uitbreiding van de de samenwerking met het Antwerps Conservatorium.

Maar alleen al aan het strikken van de muzikanten heeft Flamang een vette kluif. Na zes jaar heeft hij eindelijk Cassandra Wilson weten strikken. Na zijn legendarische concert in 2005, wilde Flamang saxofonist Wayne Shorter ook terug op het podium. Toots Tielemans boeken is ook niet zo vanzelfsprekend. Deze editie wordt heel bijzonder, want zijn nieuwe cd wordt bij ons voorgesteld. Met de ode aan saxofonist John Coltrane probeert de organisator ook mensen te lokken. Voorlopig is dat al goed gelukt, als we kijken naar de tickets die in voorverkoop al verkocht zijn.


Jazz Middelheim valt op 12-15 augustus en vindt plaats in Park Den Brandt, Beukenlaan 12, Antwerpen. Tickets kopen kan nog via www.fnac.be en www.jazzmiddelheim.be (0900/00.600).

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio