Schilderswandeling, kunstenaars aan het werk

Schilderswandeling, kunstenaars aan het werk

Schilderswandeling, kunstenaars aan het werk

Print
Westerlo - Op zondag 29 augustus nemen meer dan 50 kunstenaars een plaats in op het binnenplein en in de dreef van de abdij van Tongerlo en demonstreren er hun meest geliefde kunstvorm.

Diverse technieken komen aan bod: aquarel, keramiek, beeldhouwen in hout en steen, olieverf, dot-painting, portrettekenen, zijdeschilderen, kalligrafie, edelsmeedkunst enzovoort. Je kan het ontstaan, de uitvoering en het afgewerkte resultaat van de kunstwerken bekijken. De kunstenaars geven ook graag uitleg over de gebruikte materialen en technieken.

Kinderen kunnen zich laten grimeren en er zijn verrassende straatanimatie acts. Je kan ook even binnen lopen in het da Vincimuseum. Daar hangt de best bewaarde replica van het "Laatste Avondmaal" van Leonardo da Vinci en er is een tentoonstelling "Bidden met naald en draad", met liturgisch kerkelijk textiel uit vier eeuwen. De reusachtige schilderijen van Quellin in de abdijkerk schitteren weer na een grondige restauratie. De restaurateurs vertellen gepassioneerd over hun werk.

Tegenover de abdij kan je even verpozen en genieten van enkele streekspecialiteiten zoals het Tongerlo abdijbier en ambachtelijk ijs.

Praktische info:
Zondag 29 augustus
Gratis toegang

Tussen 13.30 en 17.30 uur
Op het binnenplein van de abdij van Tongerlo
Contact : Toerisme Westerlo, 014 54 54 28, info@toerismewesterlo.be

Jan Spruyt
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio