Mobiele tandartsenpraktijk gaat op de boot naar Turkije

Mobiele tandartsenpraktijk gaat op de boot naar Turkije

Mobiele tandartsenpraktijk gaat op de boot naar Turkije

Print
Zoersel - Een grote container gevuld met twee volledige tandartsinstallaties wordt binnenkort verscheept naar Turkije. Daar gaan vijf tandartsen uit de Antwerpse regio twee weken lang vrijwillig de arme bevolking van de provincie Urfa tandheelkundige zorgen toedienen.

Drijvende kracht is tandarts Jan Mutsaers uit Zoersel. Zijn team wordt versterkt door tandartsen Katia Keersmaekers (Antwerpen) en Eric Degeeter (Ekeren, Katherine Van Kerckhoven (Antwerpen) en Marleen Vandaele (Schoten). Op het Antwerpse Zuid kwam Jan Mutsaers Bülent Öztürk, student audiovisuele kunsten en filmregie tegen en ze werden vrienden. “Bülent is afkomstig uit de provincie Urfa in Zuidoost-Turkije, een arme streek. De eerste keer dat hij met een tandarts in contact kwam, was in België. Zo rijpte het idee om samen een project op te starten in Zuidoost-Turkije.

In de container van 40 voet (12 meter) die vanuit de Antwerpse haven naar Turkije wordt verscheept, zitten twee tandartsinstallaties met zetels, spoelbakken en alle bijhorende apparatuur. "Noem het gerust een mobiele tandartspraktijk waarmee we in de regio rondtoeren ”, zegt Mutsaers. Dankzij de expeditiemaatschappijen World Access en Antwerp Global Shipping en met de steun van de firma Denta zal de container tijdig in de Turkse haven van Mersin arriveren. Meer informatie: www.tandartsenvooranderen.be

JAN VORSSELMANS
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio