Food

Barbecue ongekende dikmaker

Print

Barbecue ongekende dikmaker

De zomermaanden zouden net de afslankperiode voor de warme, knusse, en vaak ook dikmakende winter moeten betekenen. Maar spijtig genoeg gooit de barbecue daarbij roet in het eten.

Een barbecue levert gemiddeld 3.000 calorieën per persoon op.

Dat blijkt uit een Brits onderzoek. Vooral de lengte van een barbecuefeest is de grote boosdoener. Doordat mensen uren aan tafel zitten, eten ze veel meer dan tijdens een normale maaltijd. Bij de Britten betekent dat: twee worsten, anderhalve burger, twee kippenbouten, anderhalve saté en een stuk vis, afgewerkt met vette aardappel- en pastasalade en heel weinig groenten. Zo'n maaltijd houdt een 3.000 calorieën in, de drankjes niet inbegrepen.

Volgens de onderzoekers is het dan ook belangrijk te beseffen wat je allemaal binnenspeelt tijdens een barbecue, en de aantal stukken vlees nauwkeurig te tellen. "Bezie een barbecue eerder als een tuinfeest dan een eetfestijn" is hun laatste raad.

NIET TE MISSEN