Overlast op homoparking E34 daalt door controles

Print
Oud-Turnhout - De politie patrouilleert al enkele weken aan de zogenaamde homoparking langs de E34 in Oud-Turnhout, vlak bij de Mellevijver. Dat lijkt effect te hebben. Er spreken minder mannen af.

De parking langs de E34 in Oud- Turnhout, die in de richting van Eindhoven grenst aan het domein van de Mellevijver, staat al jaren bekend als ontmoetingsplaats voor homo’s. Wie het waagt om de bossen in te trekken, moet geen moeite doen om condooms, seksspeeltjes of seksboekskes te vinden. Op het internet waren tot voor kort ook heel wat berichten te vinden van mannen die via websites met elkaar afspraken op de parking.

Om iets aan die situatie te doen, kondigde de politie op 16 juli aan dat agenten de parking vaker zouden gaan controleren. Die controles lijken nu effect te hebben

.

Gouden tijd

Als we zelf de test doen en op het internet zoekertjes proberen te vinden, stoten we welgeteld op ééntje. Een man plaatste gisteren, dinsdag de boodschap op het wereldwijde web dat hij een partner zocht voor ‘lekkere seks’ in de bosjes aan de Mellevijver. De andere berichten waren meer dan 25 dagen oud. Een van de berichten waarschuwde toen voor de anonieme politiecontroles. “Politie gaat controle doen in burger. De gouden tijd van de parking is voorbij jongens”, postte een man op een website. De politie bevestigt dat het probleem afgenomen is. “De overlast is zeker verminderd”, zegt een bevoegde commissaris van de lokale politie Regio Turnhout. “Misschien dat het mindere weer er ook voor iets tussenzit. We hebben een tiental pv’s opgesteld, maar we hebben vooral veel controles gedaan en mensen aangesproken. We waren bang dat het probleem zich zou verplaatsen, maar daar hebben we voorlopig geen aanwijzingen voor. We blijven wel controles doen.”

De eigenaar van de bossen naast de parking, een man van adel, gaat ook nog borden plaatsen om aan te duiden dat het eigenlijk om privéterrein gaat. Vroeger stond er een draad, maar die werd verwijderd door de ‘gebruikers’.

toon verheijen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio