Inbrekers brengen bezoek aan bedrijf zonder iets te stelen

Print
Hoogstraten - Twee firma’s die naast elkaar liggen op bedrijvenzone De Kluis in Hoogstraten kregen in de nacht van maandag op dinsdag inbrekers over de vloer. Tussen de inbraken zat wel een tijdspanne van vier uur.

De politie van de zone Noorderkempen werd in de nacht van maandag op dinsdag twee keer opgeroepen voor een inbraak bij ondernemingen op bedrijvenzone De Kluis in Hoogstraten. Opmerkelijk is wel dat de geviseerde firma’s quasi naast elkaar in de Hinneboomstraat gevestigd zijn, maar dat er een verschil van liefst vier uur tussen de twee inbraken zat.

Keukens Jansens

“De dieven hebben de toegangsdeur van het bedrijf geforceerd en op de eerste verdieping een tussendeur ingetrapt. Uiteindelijk zijn ze via de trap en de achterkant weer buitengelopen. Volgens de alarmcentrale zijn de indringers welgeteld één minuut en 28 seconden binnen geweest.”, zegt zaakvoerder Jan Jansen. In die anderhalve minuut doorzochten ze heel wat kasten, onder meer in de keukenshowroom. “Behalve keukenfolders zit daar niets in. Ze zijn zonder buit vertrokken.”

Autobanden Sooi

De tweede inbraak vond precies vier uur later om 2.17u plaats bij Autobanden Sooi, maar ook hier namen de inbrekers uiteindelijk niets mee. “Ze hebben de voordeur met iets als een koevoet geforceerd”, klinkt het bij Sooi. “Dat is heel eigenaardig, want in de deur zitten drie veiligheidspinnen. Die zijn helemaal niet verbogen en kunnen gewoon weer sluiten. Hoe ze dat gefikst hebben, is me een raadsel.”

HO
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio