Eigenaar krijgt uitstel tot sanering van volksgezondheid

Print
Willebroek - De kattenoverlast in de Vinkstraat 4 raakt niet opgelost. De eigenaar heeft van volksgezondheid nog een maand uitstel bedongen. De katten moeten pas weg zijn tegen 15 september in plaats van 15 augustus. De buurt reageert teleurstellend.
De milieudienst kreeg begin deze week een schrijven van volksgezondheid, afdeling dierenwelzijn dat deze dienst eenzijdig heeft beslist om de eigenaar nog een maand uitstel te geven tot 15 september alvorens deze kattenhistorie moest zijn opgelost. "Dit is tegen de wil van het gemeentebestuur van Willebroek in. Het gaat om een hoger bestuur en dus moeten we ons daar spijtig genoeg bij neerleggen", zegt hij.

Woordvoerster voor de buurt Nicole Van Moer reageert in een woord: "Teleurstellend!". Dit zal ook de reactie zijn van de buurtbewoners, weet ze. "Mijn grootste vrees is dat alles nu weer terug van voor af aan zal beginnen. We merkten de laatste dagen beterschap. Blijkbaar heeft hij een aantal katten in huis kunnen opsluiten. De tuin was proper en we trappen hier niet meer in de kattenpoep her en der", vertelt ze.

Bob Dumez bevestigt. "Er zitten nu acht katten binnen die al zijn ingeënt door de dierenarts. Er zouden er nog een viertal buiten lopen. De eigenaar heeft met volksgezondheid blijkbaar afgesproken dat hij alle katten laat plaatsen in Nederland, maar dat dat even extra tijd vergt en hij daarom het uitstel nodig heeft", vertelt Dumez. Het wordt nu afwachten tot 15 september.

Jan BOEY
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio