"Ze lijken het probleem niet te snappen, voor mij blijft dit discriminatie"

Ze lijken het probleem niet te snappen, voor mij blijft dit discriminatie

"Ze lijken het probleem niet te snappen, voor mij blijft dit discriminatie"

Print
Dendermonde - Herman Van Zande (51) uit Dendermonde blijft bij zijn klacht wegens discriminatie op de Lokerse Feesten. De invalide man werd niet toegelaten op de gehandicaptenparking omdat hij geen rolstoelgebruiker is.

“De voorzitter heeft me na de brief van mijn advocaat gebeld”, zegt Herman Van Zande, die aan een auto-immuunziekte lijdt, waardoor hij slecht te been is. “Enerzijds verontschuldigde hij zich voor het gedrag van de mensen die me hadden uitgescholden. Als alternatief voor de gehandicaptenparking, stelde hij voor om de pendelbus te gebruiken. Als een sardientje in een blik op de bus die volgens de regels al overvol zit, is voor mij geen haalbaar alternatief. Ik heb de rest van de optredens dus moeten missen.”

“Het aantal parkeerplaatsen bij het festivalterrein is erg beperkt”, reageert voorzitter Jan Cools. “We werken nauw samen met de gespecialiseerde vzw Intro om mensen met een beperking op te vangen. Mensen met een rolwagen kunnen de pendelbus niet op, daarom geven we hen voorrang om de gehandicaptenparking te gebruiken.”

“Van de civiele bescherming kregen we cijfers dat er zich op een dag 45 mensen met een rolwagen en nog eens 85 anderen met een kaart maar zonder rolwagen hadden aangediend . Die laatste groep moest elders een plaatsje zoeken. Zoveel parkeerplaatsen hebben we gewoonweg niet ter bechikking. De pendelbus stopt dichter bij het terrein. De heer Van Zande kreeg het alternatief aangeboden, maar blijkbaar is hij er niet op ingegaan.”

Van Zande gaat nu met zijn advocaat bekijken welke stappen hij zal ondernemen. “Ze lijken het probleem niet te snappen, voor mij blijft dit discriminatie.”

RaMO
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio