Eigenaars Wijnveld willen gemeente buitenspel zetten

Print
Zele - Enkele eigenaars van grond aan het Wijnveld en de privéinvesteerder trekken naar de Raad van State. Zo willen ze de onteigeningen door de gemeente tegenhouden.

Het gemeentebestuur van Zele wil het gebied Wijnveld ontwikkelen als industriegebied. “We probeerden de gronden eerst in der minne te verwerven”, duidt schepen van Lokale Economie en Ruimtelijke Ordening Daniel De Keyser (Open Vld). “Dat lukte niet overal en in april kregen we een machtiging tot onteigening.

Het klopt dat enkele betrokken partijen dit ministerieel besluit willen laten vernietigen door de Raad van State. De raadsman die ons in dit dossier bijstaat, heeft onze visie al overgemaakt. We wachten nu af wat er zal gebeuren. Volgens ons is alles correct verlopen, maar iedereen heeft het recht om de mogelijke procedures te gebruiken als daar aan wordt getwijfeld.”

Ongeveer een maand geleden hield de vrederechter op het terrein zelf een bijeenkomst om alle betrokken partijen te horen in dit dossier en later een uitspraak te doen over de eventuele onteigeningen. Op 20 september zouden de debatten voortgezet worden. “Stel dat deze beslissing of die van de Raad van State in ons nadeel uitdraait, dan zit dit dossier weer voor een hele tijd in het slop.”

RaMo
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio