Mechelse  beeldhouwer gebruikt afgedankte stenen

Mechelse beeldhouwer gebruikt afgedankte stenen

Mechelse beeldhouwer gebruikt afgedankte stenen

Print
Mechelen - Beeldhouwer Jef Van den Bosch stelt vanaf 14 augustus nieuwe beelden tentoon in zijn bostuin aan de Zennegatvaart.

Dertig nieuwe werken staan her en der opgesteld in de tuin van Jef Van den Bosch en zijn vrouw Bie Maes. “Het is niet de eerste keer dat we de tentoonstelling organiseren. Zeven jaar geleden deden we het al eens, maar er zit geen lijn in. Jef was nu klaar met heel wat nieuwe werken. De tijd was er rijp voor”, vertelt Bie.

Het werk van de kunstenaar komt ook tot stand op dezelfde plaats. “We stellen enkele schilderijen tentoon, maar de beelden maken de hoofdmoot uit. De tentoonstelling is ook ontstaan uit het praktische gegeven dat de beelden te zwaar zijn om in hun geheel elders te exposeren. Ik recupereer arduin uit het verleden. Stenen van een afgebroken kazerne of arduinen boordstenen krijgen een tweede leven.

In mijn atelier kap ik ze tot de vorm die ik in gedachten heb. Die ideeën komen voort uit positieve dingen: de liefde is een grote inspiratiebron, maar ook de natuur. Ik ben dankbaar voor al het goede in mijn leven en heb het gevoel dat ik met mijn creativiteit iets kan teruggeven”, klinkt het.

Vanaf 14 tot 29 augustus tussen 14 en 18u zijn bezoekers welkom in de tuin van Jef Van den Bosch en Bie Maes in de Zennegatvaart 18 in Mechelen. Meer informatie: www.jefvandenbosch.be

IRI
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio