Het weerbericht voor Limburg

Het weerbericht voor Limburg

Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update woensdag 11 augustus 9u

Voormiddag vallen er verspreid nog een aantal buien, al is het wel al overwegend droog. Stilaan verschijnen er vanaf het westen ook meer en meer opklaringen en namiddag blijft het overal droog.

Het wordt vanmiddag gemiddeld een graad of 23. De wind waait zwak tot matig uit westelijke richting en zal tegen de avond helemaal wegvallen.

Donderdag wordt het opnieuw een graad of 23 maar blijft het op de meeste plaatsen droog. In het tweede deel van de namiddag zouden lokaal wel enkele buitjes kunnen vallen. Er waait daarbij een zwakke wind uit noordelijke richting.

Vrijdag halen we gemiddeld een graad of 22, komen er veel wolken voor en is ook de kans op een aantal buien weer een stuk groter. De wind waait dan matig uit noordwestelijke richting.

Zaterdag verandert er maar weinig op de weerkaarten. Het blijft wisselend bewolkt met nu eens wat meer wolken en dan weer eens wat meer zon en vooral in de namiddag is de kans op een aantal buien vrij groot. De minima schommelen rond 10°C en namiddag wordt het maximaal 21 a 24°C, afhankelijk van het aantal buien.

Ook zondag houden we dat licht wisselvallige weerbeeld vast met verspreid door de dag een aantal buien. Tussendoor kan het best een aantal uren droog blijven met wat ruimte voor de zon. De temperaturen liggen met een graad of 21 net een graadje onder het langjarige gemiddelde voor deze tijd van het jaar.

Maandag zwerft een depressiekern dicht in onze buurt waardoor we rekening moeten houden met flink wat regen.

Vanaf dinsdag zou het dan enkele graden warmer en ook droger moeten worden.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN