Tweede verdachte verkrachting 15-jarig meisje nog steeds spoorloos

Tweede verdachte verkrachting 15-jarig meisje nog steeds spoorloos

Tweede verdachte verkrachting 15-jarig meisje nog steeds spoorloos

Print
Retie - Het onderzoek naar de tweede verdachte van de brutale verkrachting van een meisje (15) in Retie, ligt stil. Het slachtoffer zelf houdt zich volgens kennissen héél sterk.

Het is vandaag exact twee maanden geleden dat een 15-jarig meisje uit Kasterlee op brutale wijze werd verkracht en voor dood achtergelaten in het Retiese gehucht Schoonbroek. Het slachtoffer werd op vrijdagavond 11 juni opzettelijk aangereden door een donkerblauwe BMW op een landweggetje in Retie.

Ze was toen op weg naar huis. Het meisje werd in de koffer geduwd, waarna de wagen naar een afgelegen plek reed. Daar werd het slachtoffer brutaal verkracht en voor dood achtergelaten.

Kim V. (foto) uit Dessel werd enkele dagen later opgepakt. Hij beweerde aanvankelijk zich niets meer van de feiten te herinneren door een cocktail van cocaïne en bier, maar ging korte tijd later toch door de knieën.

Ondanks het feit dat het slachtoffer meent dat de daders met twee waren – ze beweert wel degelijk een tweede stem gehoord te hebben - houdt Kim V. vol dat hij alleen heeft gehandeld. Het onderzoek naar die tweede verdachte ligt zo goed als stil. De speurders hebben een aantal potentiële verdachten verhoord, maar die gingen telkens vrijuit. Het gerecht wil echter voorlopig nog niets uitsluiten.

Met het slachtoffer gaat het ondertussen, gezien de omstandigheden, redelijk goed. ”Ze probeert zich sterk te houden”, zegt Guy Raeymaekers van café Bikoro, waar ze tot kort voor de feiten heeft gezeten. ”Ze komt hier nog regelmatig, maar wel nooit meer alleen. Haar vader of vriendinnen zijn er altijd bij. Ik denk dat het haar deugd doet. Ze komt onder de mensen en ze kan haar zinnen even verzetten.”

In het café circuleerden kort na de feiten herhaaldelijk namen van potentiële verdachten, maar de cafébaas heeft ook al lange tijd niets meer vernomen. “Of er misschien geen tweede verdachte is? Het slachtoffer beweert twee stemmen gehoord te hebben. Wie zijn wij om daar aan te twijfelen? Meer weet ik ook niet.”

VTT

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio