Dierenspeciaalzaak uit Sint-Niklaas lanceert insectenautomaat

Dierenspeciaalzaak Lee-Dog in Sint-Niklaas heeft een insectenautomaat in gebruik genomen met een hele waaier aan verse, levende sprinkhanen, krekels, kevers en wormen.

jrosquin

Wie ’s avonds het diner van zijn reptiel of hamster is vergeten opdienen, hoeft dus niet meer te wanhopen. In plastic doosjes kun je vier soorten krekels, fruitvliegen, motten, keverlarven, wormen, sprinkhanen en zelfs zijderupsen krijgen. Lekker vers én springlevend. Yvan Menten van dierenspeciaalzaak Lee-Dog kweekt al die insecten zelf.

“Ik wilde vooral mijn klanten beter bedienen. Het gebeurde dat ze belden op een sluitingsdag of wanneer ze ’s avonds nog in de file zaten om toch de winkel open te doen. ‘Mijn beest zit zonder eten!’, was altijd hun uitleg. Daarom kwam ik op dit idee. Het is een gok, maar als het niet marcheert, steek ik er wel cola in.”

Wie thuis met reptielen, vogels, hamsters of ratten zit, kan er zich gaan bevoorraden. Freddy Van Puymbroeck kwam dinsdagavond krekels en sprinkhanen halen voor zijn kameleon. ”Dat beest vreet me de oren van mijn kop. Met zo’n vier bakjes heb ik maar genoeg voor drie dagen. Deze uitvinding is echt een godsgeschenk”, zei hij.

De insectenautomaat wordt elke dag opgevuld. Ze worden levend verkocht, maar krijgen in de automaat nog een goeie behandeling. “In de plastic doosjes zit voedsel. De temperatuur in de automaat wordt ook constant gehouden. Het lijkt toch een groot succes te worden. Of ik ze zelfs wel eens opeet? Dat gebeurt wel eens, ja. In de zomer op de barbecue is dat niet te versmaden.” Voor de geïnteresseerden: een bakje met elf verse sprinkhanen kost drie euro.

Joris Vergauwen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners