1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Moeder en zoontje springen naar de dood

Op het Antwerpse Kiel is de 23-jarige Katy Van Linden uit het raam van de 19de verdieping gesprongen. Haar zoontje van vier stortte mee de dood in. Dat gebeurde na een ruzie met Katy's Afrikaanse vriend.

kscherpenberg

Het enorme drama gebeurde in de blauwe toren aan de Kolonel Silvertoplaan, een van de drie grote sociale woonblokken vlak naast de Antwerpse Ring. Rond 20u sprong of viel Katy Van Linden samen met haar zoontje uit het raam van de 19de verdieping, waar ze woont. Volgens het Antwerpse parket deed ze dat na een ruzie met haar vriend.

"Alle onderzoekselementen wijzen eenduidig op zelfdoding van de moeder. De vriend van de vrouw, die ook aanwezig was in het appartement, mocht na uitgebreid verhoor dan ook beschikken", zegt parketwoordvoerder Paul Van Tigchelt.

De buren in het appartementsblok reageren geschokt op de dood van twee van hun medebewoners. "We kennen Katy als een vriendelijk meisje. Altijd zei ze goedendag. Maar ook niet meer dan dat", zeggen ze.

Katy had een zoontje van een Afrikaanse ex-vriend. Op dit moment had ze ook een Afrikaanse vriend. Die zou het meisje veel contact met anderen hebben verboden.

De Zelfmoordlijn is dag en nacht te bereiken via het gratis nummer 02/649.95.55 of via chat op www.zelfmoordlijn.be.

AK, SyMa

Beelden: BFM

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio