Opstelten is nieuwe Nederlandse informateur

Opstelten is nieuwe Nederlandse informateur

Opstelten is nieuwe Nederlandse informateur

Print
De Nederlandse koningin Beatrix heeft Ivo Opstelten benoemd tot informateur. De liberale VVD-voorzitter moet de onderhandelingen leiden over een minderheidsregering tussen liberalen en christen-democraten, met de steun van de partij van Geert Wilders. Opstelten is al de vijfde informateur sinds de verkiezingen van 9 juni.

"Koningin Beatrix heeft de heer Opstelten verzocht onderzoek te doen naar een stabiel kabinet van VVD en CDA, dat met de steun van de PVV kan rekenen op een vruchtbare samenwerking met de Staten-Generaal", luidt het in een mededeling van Bureau Woordvoering Kabinetsformatie.

"Het door de informateur aanbevolen onderzoek zal moeten aantonen of het mogelijk is overeenstemming te bereiken over een geheel van maatregelen dat leidt tot een besparing van 18 miljard euro."

"Tegelijkertijd zal dat onderzoek moeten aantonen of en hoe overeenstemming te bereiken is over het door de drie fractievoorzitters beoogde gedoogakkoord waarin afspraken zouden moeten staan over onderwerpen als immigratie, integratie en asiel, veiligheid en betere ouderenzorg."

Nu in het nieuws