Het weerbericht voor Limburg

Het weerbericht voor Limburg

Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update woensdag 4 augustus 20u

Donderdag blijft het aan de frisse kant met maxima rond 20°C. Heel de dag is er kans op buien en lokaal kan daar onweer mee gepaard gaan. Tussendoor kan het ook wel eens een aantal uren droog blijven maar de bewolking blijft meestal in de meerderheid.

Er waait een zwakke tot matige westenwind.

Vrijdag blijft het in Limburg na het verdwijnen van ochtendnevel droog met afwisselend opklaringen en wolken. 's Ochtends is het behoorlijk fris met minima in de buurt van 8°C. Overdag wordt het wel wat warmer met maxima rond 23°C, in de Kempen waarschijnlijk zelfs nog wat hoger.

Zaterdag zouden regen en buien een groot deel van de dag net ten westen van Limburg moeten blijven. In dat geval kan het een aangename dag worden met opnieuw maxima rond 23°C. Veel marge hebben we echter niet; een kleine verschuiving van de voorspelde neerslagzones kan voor een totaal ander weerbeeld zorgen. Tegen de avond zouden een aantal buien dan wel kunnen doordringen tot onze omgeving, maar het blijft een dubbeltje op z'n kant.

Zondag blijft het meestal droog, al is de kans op enkele lokale buien nog steeds aanwezig. Het wordt dan opnieuw zo'n 22 tot 24°C warm, afhankelijk van de hoeveelheid opklaringen.

Begin volgende week blijft het meestal droog en het wordt nog iets warmer.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN