Uitbreiding bedrijvenzone Bentel komt in het gedrang

Uitbreiding bedrijvenzone Bentel komt in het gedrang

Uitbreiding bedrijvenzone Bentel komt in het gedrang

Print
Oud-Turnhout - De Raad van State heeft beslist om de omzetting van enkele landbouwgronden in bedrijvenzone aan de huidige bedrijvenzone Bentel nietig te verklaren. Dat is het gevolg van een klacht van twee omwonenden. Zowel de stad Turnhout als de gemeente Oud-Turnhout en IOK reageerden verbaasd, want zij hadden geen weet van een procedure bij de Raad van State.

De Vlaamse regering keurde de bestemmingswijziging in 2004 goed en daarna hadden alle partijen gewoon verder gewerkt aan de ontwikkeling. Onlangs waren de wegenis- en rioleringswerken zelfs al gestart.

IOK wil die werken niet laten stilleggen omdat volgens IOK de vergunningen rechtsgeldig zijn bekomen. Nochtans is het rechtstreeks gevolg van de vernietiging van de Raad van State wel dat de uitgebreide bedrijvenzone nu terug landbouwgebied is.

Alle partijen zitten vermoedelijk begin volgende week rond de tafel om te bekijken wat er nu moet gebeuren. Vermoedelijk zullen de partijen opnieuw een bestemmingswijziging moeten aanvragen. Deze procedure zorgt ervoor dat de geplande ingebruikname in 2011 heel wat maanden achteruitgeschoven zal worden.

Toon Verheijen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio