RvS vernietigt Vlaams besluit over bedrijventerrein in Oud-Turnhout

RvS vernietigt Vlaams besluit over bedrijventerrein in Oud-Turnhout

RvS vernietigt Vlaams besluit over bedrijventerrein in Oud-Turnhout

Print
Oud-Turnhout - De Raad van State heeft een besluit van de Vlaamse regering vernietigd over het bedrijventerrein Bentel tussen de ring rond Turnhout en de Heerestraat in Oud-Turnhout. Het gebied werd in 2004 van landbouwgebied omgevormd tot bedrijventerrein.

"Tegen de beslissing van de Vlaamse regering liep sinds 2004 een beroep van twee partijen bij de Raad van State. De gemeente Oud-Turnhout, de stad Turnhout en de Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen (IOK) waren van dit beroep niet op de hoogte gebracht", zegt Peggy de Wit, stedenbouwkundig ambtenaar van Oud-Turnhout.

"Op 2 augustus is de uitspraak van de Raad van State in het Belgisch Staatsblad verschenen. Eigenlijk is het terrein nu weer agrarisch gebied. De Raad van State volgde de redenering dat de ontsluiting van het noordelijke deel van het nieuwe bedrijventerrein te onduidelijk was", aldus de Wit.

Volgens haar is het nu zaak om zo snel mogelijk rond de tafel te gaan zitten met alle betrokken partijen. "Momenteel is het niet duidelijk welke impact dit heeft en hoe het nu verder moet met de ontwikkeling van het bedrijventerrein."

Het arrest is geen goed nieuws voor de tewerkstelling. Op het zuidelijke deel, dat momenteel volop in ontwikkeling is, zouden ongeveer 200 arbeidsplaatsen gecreëerd worden.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio