Minister wil carpoolparkings naast E 313 en E 19

Print
Zandhoven - Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Crevits (CD&V) plant 21 extra carpoolparkings. Eén ervan komt in Massenhoven. In Rumst stond al jaren een carpoolparking gepland. Het dossier is nu eindelijk rond.

Het Vlaams gewest telt 71 carpoolparkings. De gemiddelde bezetting in 2009 schommelde rond de 65 procent. Dat blijkt uit het antwoord van minister Crevits op een schriftelijke vraag van Carl Decaluwé (CD&V).

Van de bijkomende parkings zijn er vier gepland in de provincie Antwerpen (Geel-West, Herentals-Oost, Rumst-Duffel en Zandhoven). Vertraging Dat er in Rumst naast de E19 een carpoolparking komt, is een gekend verhaal. Door juridische beslommeringen liep het dossier acht jaar vertraging op.

Staf Vingerhoets heeft na een lange juridische strijd een door de rechtbank aanvaard bedrag voor zijn stuk landbouwgrond uitbetaald gekregen. “Ik had zelf ook plannen met het terrein, maar dat kan niet als de hogere overheid andere ideeën heeft” zegt de voormalige eigenaar.

“Ik vraag me echt af waarom destijds het ministerie van Steve Stevaert dat stuk grond niet eerder zelf had aangekocht. Maar op een bepaald ogenblik daagt hier een bediende op met een cheque voor mij indien ik onmiddellijk tekende voor verkoop. Omdat ik één dag bedenktijd vroeg, ging er al meteen vijf procent van zijn bod af.”

“Daarom ben ik naar de rechtbank gestapt en heb ik dit acht jaar volgehouden. Maar het resultaat was nihil. Uiteindelijk heb ik 17.300 euro gekregen. Dat is het verlaagde bedrag plus intresten en wederbeleggingsvergoeding. Als ik daarvan de gerechts- en advocaatkosten aftrek, doe ik verlies. Dit heeft niets meer met rechtvaardigheid te maken. Dat noem ik gewoon pure diefstal.”

Niet voor morgen

In Zandhoven gaat het om een carpoolparking achter het Shell-tankstation in Massenhoven, naast de oprit richting Hasselt van de E 313, die in 2003 ook al ingepland stond.

“Wij zouden het heel mooi vinden als die carpoolparking gerealiseerd wordt”, reageert Zandhovens schepen van Openbare Werken Jan Verbist (CD&V). “In Massenhoven staan er dagelijks zo’n honderd auto’s geparkeerd van carpoolers in de Venstraat, de Kerkstraat of aan de parking van de Aldi. De nood is dus groot.”

Toch vreest Verbist dat de realisatie nog niet voor morgen zal zijn. “Deze carpoolparking staat ingepland in fase 3 van de heraanleg van de N14. En die fase zie ik de eerstkomende vijf jaar nog niet uitgevoerd worden.”

KMA, Jw

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio