Haacht kort

Print
Haacht - Nieuw gemeentehuis. Het ontwerp voor het nieuwe gemeentehuis is gebaseerd op een studie over het kasteel Ter Heiken. Ter Heiken was de naam van het oudste gedeelte van het gemeentehuis.
Ter Heiken. Het huidige gemeentehuis ontstond toen er aan Kasteel Ter Heiken steeds nieuwe uitbreidingen gebouwd werden. De bedoeling van de ontwerpers van het nieuwe gemeentehuis is om het kasteel terug te voorschijn te toveren.

Ontwerpers. Het brein achter het nieuwe Haachtse gemeentehuis is het bureau Grontmij-Lava. Zij willen alle gemeentelijke diensten rond een overdekte binnenkoer centraliseren. De publieke diensten bevinden zich op het gelijkvloers, de interne diensten bevinden zich op de verdiepingen.

Nieuwe zaken. Zeven nieuwe handelszaken openden de deuren in Haacht. Zo werd het centrum van Haacht uitgebreid met een nachtwinkel, een speelgoedzaak en een wassalon.

Ouderenconsulent. Rosine Van Damme, voorzitter van de Haachtse OuderenAdviesraad is de eerste vrijwilliger-ouderenconsulent van de gemeente. Zij maakt senioren met vragen graag wegwijs en is te bereiken op 0479-86.91.81.

Seniorenfeest. Het seniorenfeest van 2 en 3 september zal voor de laatste keer plaatsvinden in het Breughels Gasthof. Eind september start de afbraak van de zaal.

Fuiven. Op 1 augustus treedt een nieuw fuifreglement in werking. Het heeft de bedoeling om zowel organisatoren als omwonenden duidelijke richtlijnen mee te geven en de voorwaarden waaraan de fuif moet voldoen duidelijk af te bakenen. www.haacht.be.

Sportprijs. De Haachtse Sportprijs was bestemd voor Lisette Van Kerckhoven. Zij werd gehuldigd voor haar jarenlange inzet als voorzitter van Turnkring De Stormjeugd en Gym Haacht.

Cultuurprijs. De Haachtse Cultuurprijs was dit jaar weggelegd voor het bestuur van Hagok, de Haachtse Geschied-en Oudheidkundige Kring. Hagok geeft elk jaar nieuwe publicaties uit over de lokale geschiedenis en heeft een eigen tijdschrift. Met meer dan 500 leden is Hagok ook de grootste cultuurvereniging van Haacht.

Habobib. De bib voert een aquabrowser in, een zoekmachine die leidt tot meer en betere info uit de catalogus.

Antitankgracht.De Haachtse Cultuurdienst zoekt fotomateriaal over de geschiedenis van de Antitankgracht. De muur werd 70 jaar geleden gebouwd als tankversperring tijdens de oorlog en wordt opgewaardeerd als historisch monument en moet de toeristische trekpleister worden van Haacht. Info op 016-26.94.30.

Cultuur Natuurlijk. Geïnteresseerde kunstenaars kunnen zich nog steeds melden bij de cultuurdienst om deel te nemen aan Cultuur Natuurlijk, de jaarlijkse culturele kruisbestuiving die de gemeenten Haacht en Keerbergen organiseren. 016-26.94.31.

Borstkankeronderzoek. Aan het vorige borstkankeronderzoek namen 726 vrouwen deel. De doelgroep bestond uit 1727 vrouwen. Dit betekent een participatiegraad van 42%.
Tijdens de screening van 2008-2009 werden 8 van de 726 deelneemsters doorverwezen voor verder onderzoek. Bij zes van hen ging het om een goedaardig gezwel, twee anderen kregen ongunstig nieuws.

Kom op tegen Kanker. Haacht roept zijn verenigingen op om vrijwilligers uit te sturen op 17, 18 en 19 september. Dan vindt het plantjesweekend van Kom op tegen Kanker plaats. Info op 016-26.94.38.

Landelijke zoektocht. Vorig jaar namen meer dan 150 personen deel aan de zomerse zoektocht van de Landelijke Gilde Tildonk. Dit jaar vindt de 28ste editie plaats. Een deelnameformulier kost 4 euro en 2.5 euro voor leden en is verkrijgbaar bij de plaatselijke KBC en dagbladhandel. www.lgtildonk.be.

Iris Rits
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio