Vier dagen Casa Blanca in Hemiksem

Vier dagen Casa Blanca in Hemiksem

Vier dagen Casa Blanca in Hemiksem

Print
Hemiksem - Na kaskrakers Clouseau en Milk Inc vorig jaar, gaat het Casa Blanca-festival voor zijn programmatie meer in de breedte. Maar dat betekent niet dat het kruim van de Belgische muziek- en comedyscène niet vertegenwoordigd is. Met onder meer Alex Agnew, Vaya Con Dios, Zornik, Novastar en De Kreuners oogt de affiche weer veelbelovend.

Vorig jaar werd voor de zesde keer op rij het record qua bezoekersaantallen gebroken. Zo’n 65.000 festivalgangers vonden de weg naar de Sint-Bernardusabdij in Hemiksem. Vooral op donderdag zat het festival aan zijn plafond. De organisatie, vzw De Verdwenen Aarde, kiest er daarom dit jaar voor de optredens meer over de vier dagen te spreiden. Van 4 tot en met 7 augustus wordt opnieuw een cocktail van comedy, live-optredens, fuifmuziek en een familiedag geserveerd.

Comedy

Woensdag blijft de dag van de standupcomedians. In de Marquee-tent brengen MC Bram Vanden Broecke, Steven Goegebeur, Michaël Van Peel, Bert Gabriëls en Alex Agnew aan het lachen. Maar dit jaar zijn er ook live-optredens met onder meer Jean Bosco Safari op de GvA-weide en De Kreuners op het hoofdpodium. Donderdag voeren live-optredens de toon met onder meer Raymond van het Groenewoud, Arid, Zornik en Das Pop.

De party-avond op vrijdag wordt deze keer opgeluisterd door onder meer Discobar Galaxie, Shameboy en Philippe Geubels & De Foute Ronny’s. De familiedag op zaterdag ten slotte wordt gekruid met de Ketnetband en kinderdisco, El Creme Glaces Ques, Novastar, Vaya Con Dios, The Scene, The Opposites en anderen. Op een derde podium op de GvAweide mag lokaal talent zich tonen zoals Dynamo Zjoss, Dapoerka, In dish en Exit April.

De GvA-weide is verplaatst naar de toegangszone. Met een wereldmarktje, standjes met speciale bieren en zeteltjes vormt ze een rustpunt op het festivalterrein. De J&B dj-booth die hiervoor plaats moest ruimen, krijgt nu onderdak in de Marquee-tent. Na afloop van de live-optredens mogen de dj’s er een eind aan breien.

Gratis

Aan de ’Casa Blanca-wet’ wordt niet getornd: gratis toegang en drank tegen democratische prijzen. Om de bezoekersstroom nog beter in goede banen te leiden, zijn er dit jaar extra nachtbussen. Met de steun van Umicore rijden er tegen het festivaleinde extra bussen richting Boom en Antwerpen.

En voor de bezoekers van de overkant van de Schelde is er in samenwerking met Jan Plezier een extra overzetdienst.

Bart Roggeman

www.casablancafestival.be
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio