Andersvalide bezoeker Lokerse feesten dient klacht in

Print
Lokeren - De 51-jarige Herman Van Zande uit Dendermonde heeft een klacht ingediend tegen de organisatie van de Lokerse Feesten. De mindervalide man werd tweemaal de toegang geweigerd tot de parking voor andersvaliden.

“Ik heb een auto-immuunziekte waardoor ik veel ontstekingen en pijn heb”, vertelt Herman Van Zande. “Ik ben voor 66% invalide verklaard. Ik heb nog geen rolstoel nodig, maar ver stappen kan ik niet. Dat wil niet zeggen dat ik thuis moet blijven. Daarom kocht ik een abonnement voor de Feesten.”

Beperkt aantal plaatsen

Toen de man zondag naar Lokeren reed om tot de andersvalidenparking te rijden, werd hij tegengehouden ver voor het festivalterrein. “Ze wilden me niet doorlaten en zegden dat enkel rolwagengebruikers door mochten”, vertelt hij.

“De discussie duurde even en uiteindelijk belde ik de politie op. Een agent kwam ter plaatse en begreep mijn situatie. Na bemiddeling mocht ik door. Ondertussen was ik meer dan een halfuur kwijt en kreeg allerlei verwijten naar mijn hoofd geslingerd. Ze jenden me en noemden me een profiteur omdat ik zo’n kaart heb. Zondag stonden dezelfde mensen daar. Ik ben toen meteen doorgereden naar de politie om klacht in te dienen.”

“We betreuren dat het zo’n vaart moest lopen”, aldus Bruno Van Eetvelde van de Lokerse Feesten. “We werken samen met de vzw Intro. Zij regelen alles wat met mensen die een beperking hebben omdat zij daarin gespecialiseerd zijn. Onder de rubriek veiligheid op onze site staat meer info. We hebben een beperkt aantal plaatsen in de buurt van ons terrein. Daarom beperken we die tot mensen met een rolwagen. Voor de anderen zoeken we een oplossing met onze bussen. We zullen de heer Van Zande contacteren.”

RaMo

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio