Van Loo: "Hartproblemen behoren tot het verleden"

KV Mechelen heeft zijn selectie versterkt met een extra rechtsback: Anthony Van Loo komt transfervrij over van Roeselare en tekende een contract van twee jaar. De 21-jarige West-Vlaming, die ook interesse genoot van Germinal Beerschot, kampte met hartritmestoornissen maar die problemen behoren tot het verleden.

drombouts

De komst van een rechtsback was absoluut noodzakelijk voor KV Mechelen. Na het vertrek van Kenneth Van Goethem had Malinwa geen enkele stand-in meer voor Xavier Chen. De Brusselse Taiwanees is wel een vaste waarde en startte ijzersterk tegen Lokeren, maar bleek vorig seizoen blessuregevoelig.

Met de transfer van Van Loo is elke positie in de kern dubbel bezet. "Van Loo is talentvol, transfervrij, ambitieus en heeft op 21-jarige leeftijd al 62 matchen op het hoogste niveau achter zijn naam", aldus sportief directeur Fi Vanhoof.

Hartstilstand

Van Loo verlengde zijn aflopend contract bij Roeselare niet en stond de afgelopen weken in de belangstelling van heel wat clubs. "Ik praatte met Germinal Beerschot, Zulte Waregem en Kortrijk, maar die besprekingen mondden niet uit in een contract", aldus Van Loo.

"Mijn test bij RKC was positief, maar de voorwaarden waren niet interessant. De onzekerheid begon te wegen op mij. Ik werd wat ongerust, want intussen is de competitie begonnen. Tot KV Mechelen zich plots meldde en in drie dagen was alles rond. Ik kreeg een heel warm gevoel bij die club."

Van Loo haalde in juni 2009 nationaal nieuws, toen hij tijdens de eindrondewedstrijd tegen Antwerp een hartstilstand kreeg, maar zijn leven werd gered door een defibrillator. KV onderwierp hem gisteren aan uitgebreide medische tests. "Die waren positief", aldus Van Loo. "Die problemen behoren tot het verleden. Vanaf woensdag train ik bij KV."

ST

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws