Slapen in de bomen

Het kunstenaarscollectief TimeCircus zorgt met hun Airhotel nog tot 16 augustus voor onvergetelijke nachten in het Vrieselhof. In de bomen achter het kasteel zijn zeven boomhutten gemonteerd die namen kregen als de Sterreschijter, het Lovenest en El Ambassador.

Liekens Sylvain

Sara Dandois die samen met de andere perfomers de gasten opvangt, beschrijft hoe het idee ontstond. “In een reuzenrad bedachten we dat het fijn zou zijn om in de hoogte te slapen. Dat was de start van het idee.” Die ingeving is bijzonder mooi uitgevoerd. De gasten krijgen een volledige hotelservice met ontbijt inbegrepen voor een heel aanvaardbare prijs. De mensen die een nacht in het airhotel logeerden, klinken erg enthousiast.

Cindy Pallemans en haar vriend Christophe Puts reserveerden El Ambassador. “Dat is de VIP-suite maar ik had ze vooral gekozen omdat Christophe te groot is om in een klein bedje te slapen. We waren hier met onze rugzakken aangekomen maar dat was helemaal niet nodig want aan alles is gedacht. Je kan hier zelfs in een houtgestookte sauna en de kamerjassen voor de gasten hangen er ook. Ik had zo snel als het kon geboekt en dat was nodig want de beschikbare plaatsen waren snel volzet. De gasten komen gespreid aan en zo kunnen ze opgevangen worden door de ploeg die uitgedost is in mooie uniformen. Tot 21.30 uur kan je terecht in de bar en zo maak je kennis met de andere gasten. Dat gebeurt in een ongedwongen en gezellige sfeer.”

De acteurs zijn het hotelpersoneel en zij zorgen voor entertainment. Jan Vogeleer en Conny Hiel uit Kontich beleefden daar veel plezier aan. “Ik won een partijtje armworstelen tegen de bomma maar dat verliep niet helemaal volgens de regels van de kunst. Ik had gezien dat de “bomma” bijzonder ontwikkelde bicepsen had. Op het moment dat de als bomma verklede gast mijn arm wou neerdrukken, legde ik mijn andere hand op de zijne en zo kon ik winnen” lacht Jan. Ook zijn Conny waarmee hij het Lovenest deelde , was in de wolken over de animatie. “Als roomservice kregen we een liefdeserenade toegezongen. Ik vond dat heel mooi. Oorspronkelijk had ik hier graag met de kinderen gelogeerd maar dat bleek niet meer te kunnen. Ik heb dan het Lovenest gereserveerd en pas kort voor we vertrokken heb ik dat aan Jan verteld.”

Ook wie ’s nachts even uit de boomhut wil om naar het zwarte gat of het toilet te gaan, kan dat want iedere kamer beschikt over een soort zaklamp. Ook douchen mét warm water kan. Zelf wie hoogtevrees heeft kan deelnemen want er zijn ook slaapplaatsen in caravans. Of er volgend jaar weer een airhotel in Oelegem komt weet niemand. “Als de provincie tevreden is komt er wellicht nog een vervolg maar waar en hoe er dat zal uitzien weet niemand” zegt Sara Dandois.

Zie www.provant.be

Sylvain LIEKENS

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio