Eerste Vlaamse auteur met gratis boek voor iPad

Eerste Vlaamse auteur met gratis boek voor iPad

Eerste Vlaamse auteur met gratis boek voor iPad

Print
Steven Desmet lanceert vandaag zélf zijn nieuwe boek 'Nest van tijdelijke oneindigheid'. Zonder uitgeverij. Via de website www.mighty.be/boek kan je het boek gratis downloaden voor je iPad.

De eerste 1000 downloads zijn gratis. Daarna zal het boek voor een lage prijs te koop aangeboden worden. Hiermee is Steven Desmet de eerste Vlaamse auteur die (gratis) een boek aanbiedt voor iPad.

Revolutie

Steven Desmet: "Volgens mij kan de iPad een revolutie betekenen voor de boekenmarkt. Met deze stunt wil ik andere auteurs er ook op wijzen dat je niet afhankelijk hoeft te zijn van een uitgeverij. Waarmee ik niet wil zeggen dat uitgeverijen niet meer nodig zijn. Je kan je boek zelf te koop aanbieden, maar je moet nog een groot publiek bereiken natuurlijk. Ik ben er wel van overtuigd dat uitgeverijen zich zullen moeten aanpassen aan de digitale markt."

"Verkoop via boekenwinkels zal nu gedeeltelijk verschuiven naar online en publiciteit zal meer en meer via sociale media gaan."

Betalen met tweet

Het nieuwe boek van Steven Desmet betaal je met een 'tweet'. Je krijgt het boek gratis als je een bericht 'post' op je status van Facebook of Twitter. "Zo hoop ik reclame te maken voor mijzelf als auteur en voor m'n nieuwe boek", aldus Steven.

.

Nu in het nieuws