Illegalen krijgen geen bibliotheekkaart

Illegalen krijgen geen bibliotheekkaart

Illegalen krijgen geen bibliotheekkaart

Print
Antwerpen - De Antwerpse gouverneur Cathy Berx dat het recent gewijzigde bibliotheekreglement in Antwerpen opnieuw wordt aangepast. Aanleiding is een klacht van oppositiepartij Vlaams Belang rond het lidmaatschap van illegalen.

Fractieleider Filip Dewinter legde klacht neer bij de gouverneur omdat artikel 3 van het reglement vermeldt dat burgers zonder papieren eveneens lid kunnen worden van de bibliotheek. Ze moeten dan wel administratieve documenten kunnen voorleggen waarop hun woonplaats vermeld wordt.

Vlaams Belang vindt het onaanvaardbaar dat ambtenaren illegalen dienen in te schrijven als lid van de bibliotheek zonder dat zij aangifte doen aan politie of parket voor het feit dat de betrokken illegaal in ons land aanwezig is.

Gouverneur Berx liet weten dat artikel 3 niet kan gelden voor personen die illegaal in ons land verblijven. Ze stelt het stadsbestuur voor om in artikel 3 de begrippen 'zonder papieren' en 'administratieve documenten' zodanig aan te passen, dat blijkt dat het artikel geen betrekking heeft op personen die illegaal in ons land verblijven.

Wel stelt de Gouverneur dat personen die over een lopende regularisatieaanvraag beschikken, gebruik kunnen maken van de bibliotheekdiensten. Deze regeling geldt ook voor minderjarige kinderen van illegalen die in Antwerpen school lopen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio