Acties tegen fietsdiefstallen leveren resultaat op

Acties tegen fietsdiefstallen leveren resultaat op

Acties tegen fietsdiefstallen leveren resultaat op

Print
Lier - In Mechelen zijn er het eerste kwartaal van dit jaar 130 fietsen gestolen, wat 8 procent minder is dan vorig jaar tijdens dezelfde periode. In Lier blijft het aantal diefstallen op hetzelfde niveau.

De meeste fietsen (57 stuks of zo’n 44 procent van het totaal) worden op de openbare weg ontvreemd. Zo’n 32 procent wordt op een fietsenstandplaats gestolen. Aan scholen werden er 8 fietsen gestolen, aan het station zijn er 7 fietsen ontvreemd.

Garages

De preventieve acties van de gemeenschapswachten leveren duidelijk resultaten op. Bovendien voorziet de stad bij grote evenementen in fietsenstallingen die door gemeenschapswachten worden bewaakt. Ook in de zomervakantie worden de fietsen constant bewaakt binnen de gesloten poorten van het recreatiedomein De Nekker.

“En daar worden helemaal geen fietsen meer gestolen”, stelt Maurice Dommicent van de politie. Wat in Mechelen opvalt, is dat de jongste maanden fietsendieven een slag slaan in slecht afgesloten garages.

Graveeracties

In Lier blijft het aantal fietsdiefstallen zowat hetzelfde. Het eerste halfjaar van 2010 zijn er 101 fietsen gestolen, tegenover 99 in 2009.

“De mensen van het Fietspunt aan het station houden mee een oogje in het zeil op de fietsenstallingen”, stelt politiewoordvoerder Veerle Devries. “Ook de gemeenschapswachten doen controles. Steeds meer fietsers laten hun tweewieler graveren. Dat schrikt dieven af. Op de vestconcerten op 12 en 19 augustus kan iedereen trouwens zijn fiets gratis laten graveren.”

LDN

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio