Bekijk gratis vier opera’s in openlucht

Print
Lier - Het stadsbestuur, de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans en de vzw Eduard Bressinck tonen elke vrijdag van augustus op een groot scherm een opera in openlucht.

Dat gebeurt in de binnentuin van het voormalige klooster van de Zwartzusters in de Volmolenstraat. Op vrijdag 6 augustus is de opera La Bohème aan de beurt, op 13 augustus Aïda, op 20 augustus Il Turco in Italia en op 27 augustus La Traviata. De poorten gaan open om 19.30u, de opera begint om 21.30u.

Voor de opera begint, kunt u genieten van een hapje, een aperitief en een stukje livemuziek. Bij slecht weer wordt de projectie van de operavoorstelling verplaatst naar de kapel.

“We hebben twee doelstellingen met deze opera’s. Enerzijds willen we een publiek bereiken dat anders niet naar operavoorstellingen gaat, anderzijds willen we het voormalige klooster van de Zwartzusters meer bekendheid geven”, zegt gedelegeerd bestuurder van de vzw Eduard Bressinck Bart De Vos.

Het voormalige klooster is een van de vier gebouwen die de toekomstige cultuurcampus zullen vormen. De andere drie zijn de Jezuïetenkerk, de muziekacademie en een nog te realiseren nieuwbouw.

CWiL

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio