Politie vraagt gefilmde beelden op van raid op café Stadion

Politie vraagt gefilmde beelden op van raid op café Stadion

Politie vraagt gefilmde beelden op van raid op café Stadion

Print
Twee dagen na de korte maar gewelddadige raid op café Stadion is het opvallend rustig in de buurt rond het stadion van Germinal Beerschot. Enkele dichtgetimmerde ramen zijn de enige sporen van het incident, dat volgens klanten van het supporterscafé niets met voetbal te maken heeft.

De politie wil de zaak alvast niet zonder gevolg laten, want dinsdag kwamen twee inspecteurs de gefilmde beelden van de aanval ophalen.

Dat de raid niets met voetbal of Germinal Beerschot te maken heeft, mogen we afleiden uit het feit dat zich in ‘Café 13’ op de hoek van de Abdijstraat en de Berendrechtstraat nog geen incidenten hebben voorgedaan. “Mijn klanten zijn allemaal vriendelijk”, zegt Sany, die van Bulgaarse afkomst is. “En ja, soms komen er ook mensen van allochtone afkomst over de vloer. Maar een ruzie heb ik nog niet meegemaakt.”

Molotov-dossier

Cafébaas Marc Steenackers wil dat de daders opdraaien voor de schade aan zijn café. Hij doet beroep op advocaat Walter Damen om zijn belangen te verdedigen.

“We leggen een klacht neer met burgerlijke partijstelling bij de onderzoeksrechter”, zegt de advocaat. “Ik wil de kwalificatie zo ruim mogelijk houden: vereniging van misdadigers met het oog op het plegen van aanslagen op personen en goederen, vernielen van andermans eigendom en bendevorming."

"Ik heb er vertrouwen in dat de zaak wordt opgelost en het parket overgaat tot vervolging. We staan sterk met de filmbeelden van de raid. Met de klacht bij de onderzoeksrechter wil ik voorkomen dat de daders niet worden vervolgd. Mijn cliënt maakte dat een paar jaar geleden mee, toen onbekenden een molotovcocktail in zijn zaak wierpen. Naar aanleiding van deze feiten heb ik dat dossier opgevraagd. Misschien kan het worden heropend.”

AK

Luk Luyten

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio