Julie Rongé (15) bouwt internationale modellenloopbaan uit

Print
Boom - Op haar vijfde levensjaar stond ze al in Libelle te blinken en op haar negende showde ze Diesel-outfitjes. Dan ben je voorbestemd voor de modewereld. Julie Rongé (15) is dit jaar een internationale loopbaan als model gestart. De Boomse werd ontdekt op... de Meir.
Julie Rongés vader Chris is een oud-internationale zaalvoetballer en moeder Marina Verlinden baat al jaar en dag de modezaak 'Scruples' uit in het Boomse centrum. Het toeval is nauwelijks nog toeval als ze op veertienjarige leeftijd tijdens het shoppen op de Meir wordt aangesproken door iemand van het modellenbureel Jill Models Management. "Ik ben op een fotoshoot ingegaan, en zo kwam alles in een stroomversnelling", zegt ze. Eind vorig jaar kreeg ze een contract om internationaal als model aan de slag te gaan, maar moest dan stoppen met studeren in het reguliere onderwijs, omdat die combinatie niet mogelijk was.

"We hebben alle pistes onderzocht en Julie volgt nu thuisonderwijs. Ze legt haar examens af voor een middenjury in Anderlecht. In september volgen nog zes van de zeventien examen voor de middenjury (voor de eerste elf is ze al geslaagd, red.), en dan is ze geslaagd voor haar vierde jaar Latijn-Moderne Talen", zegt Marina Verlinden. Inmiddels zat Julie in Kaapstad (Zuid-Afrika) en in Athene. Haar volgende stapje dit jaar in het modellenwerk zit nog volop in onderhandeling. "Vermoedelijk wordt het eerstvolgende Milaan (Italië)", zegt ze. Ciao, Julie.

Jan BOEY
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio