Gevonden in voortuin: schilderij uit 19de eeuw

Gevonden in voortuin: schilderij uit 19de eeuw

Gevonden in voortuin: schilderij uit 19de eeuw

Print
Kontich - In de Tulpenlaan heeft een bewoner maandag een schilderij gevonden uit de 19de eeuw. Dat wacht nu op het politiekantoor op zijn rechtmatige eigenaar.

Het was schrikken toen de bewoner in kwestie die ochtend zijn brievenbus ging leegmaken. “In mijn voortuin, naast de garagemuur, zag ik plots het schilderij staan”, zegt de man die anoniem wil blijven. “Het schilderij was helemaal ingepakt in een grote damesnachtjapon.”

De man nam het schilderij mee naar binnen en belde meteen enkele vrienden op om raad te vragen. “Er is snel beslist om het naar de politie te brengen”, zegt hij. “Ten eerste weet ik niet of het schilderij waardevol is of een prul, want ik ken niks van schilderijen. En ten tweede: stel dat het schilderij gezocht wordt, en het komt uit dat het in mijn living hangt, wat dan?”

Hebt u meer informatie over het schilderij? Hebt u het eerder gezien? Weet u hoe het werk heet of wie de schilder is? Laat het ons weten via smarien@concentra.be

Waarschijnlijk zijn er in de buurt dieven aan het werk geweest die om een of andere reden het schilderij toch kwijt wilden. Ze hebben het dan maar over een muurtje in de Tulpenlaan gezet.

“Het wacht nu in het politiekantoor op zijn eigenaar”, zegt commissaris Dirk Fonteyne. “Tot nu toe hebben we nog geen telefoontje ontvangen van iemand die dat schilderij mist.” Het is een schilderij in olieverf, in een donkere lijst. Wie de schilder is, is niet leesbaar. Het is een werk uit 1881.

Sylvia Mariën

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio