Het weerbericht voor Limburg

Het weerbericht voor Limburg

Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update woensdag 4 augustus 10u45

Vanuit het westen arriveren de komende uren buien en met deze buien zullen we ook de rest van de dag rekening moeten houden. Tussendoor kan het ook wel een tijdje droog blijven. De temperatuur loopt op tot zo'n 21°C bij een matige zuidwestenwind.

Donderdag blijft het aan de frisse kant met maxima rond 20°C en heel de dag kans op buien. Tussendoor kan het ook wel eens een aantal uren droog blijven maar de bewolking blijft heel de dag in de meerderheid.

Ook vrijdag wordt een licht wisselvallige dag met verspreid een aantal buien. Tussendoor is er ook ruimte voor opklaringen en kan het best eens aantal uren droog blijven. De maxima komen rond 21 a 22°C te liggen.

Zaterdag belooft volgens de laatste computerberekeningen niet veel beterschap. De temperatuur kan wel wat hoger klimmen naar waardes tussen 22 en 24°C maar heel de dag moeten we toch rekeningen houden met wat regen en een aantal buien. Namiddag kunnen die buien zelfs vergezeld zijn van een paar donderslagen.

Zondag wordt het minder wisselvallig maar de kans op enkele buien verspreid over onze provincie blijft toch aanwezig. Het wordt dan opnieuw zo'n 22 tot 24°C warm, afhankelijk van de hoeveelheid opklaringen.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN