Bermmaaiers ontzien giftig Jacobkruiskruid

Print
Boortmeerbeek - Tot verbazing van enkele wandelaars en paardenhouders maaien arbeiders de grasbermen in de gemeente wel heel selectief. Ze laten daarbij het giftige Jacobkruiskruid mooi afgeboord staan en maaien alle andere planten af.

Precies dat Jacobkruiskruid is een plant die door houders van paarden en herkauwers gevreesd wordt. De plant bevat gifstoffen die tot blijvende leverschade en zelfs tot de dood kunnen leiden. Paardenhouders bestrijden het kruid door het met de wortel uit te rukken. In Boortmeerbeek worden de kleine trage wegen gemaaid door de natuurploeg van IGO Leuven (Intergemeentelijk opbouwwerk arrondissement Leuven).

“Wellicht gaat het hier om een inschattingsfout van onze werknemers”, zegt Walter Op de Beeck. ”Wij geven onze mensen voortdurend bijscholing om zeldzame planten te herkennen en te respecteren zodat ze in zaad kunnen komen en zich verspreiden. Ongetwijfeld is het gele bloempje voor een andere plant gehouden en is dat de reden waarom het kruiskruid blijven staan is. Intussen zijn de planten weggehaald.”
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio