Laura Dekker aan haar zeilavontuur begonnen

Laura Dekker aan haar zeilavontuur begonnen

Laura Dekker aan haar zeilavontuur begonnen

Print
De 14-jarige Laura Dekker is woensdagochtend om negen uur vanuit Zeeland begonnen aan haar solozeiltocht rond de wereld.

Eerst zeilt ze nog samen met haar vader naar Portugal om de laatste dingen op haar boot Guppy te testen. Als de boot zeewaardig is, wil Dekker zo snel mogelijk koers zetten naar de Canarische Eilanden. Daar wacht ze mogelijk het einde van het orkaanseizoen op de Atlantische Oceaan af, dat tot december kan duren.

Bekijk hier het fotoalbum

Afgelopen week hief de kinderrechter in Middelburg de ondertoezichtstelling van Laura door Jeugdzorg op. De ouders van Laura kregen weer gezag over haar. Daarmee viel de laatste belemmering weg om met de zeiltocht te beginnen.

Als haar poging lukt, is ze de jongste zeilster ooit die onafgebroken de wereld rond zeilde. Het record staat nu op naam van de Australische Jessica Watson.

Film- en televisieproducent Eyeworks heeft met het meisje afgesproken de beelden van haar wereldreis exclusief te mogen gebruiken. Het is nog niet duidelijk wat het bedrijf er exact mee gaat doen.

.

Nu in het nieuws