Eerste "Biest Live" mikt op 1.500 dorstige bezoekers

Op 22 augustus weerklinkt voor het eerst bluesmuziek op het plein achter de Brechtse kerk. Het gebuurte "De Biest" organiseert dan zijn eerste "Biest Live" festivalletje.

Boris Rousseeuw

"Onze wijkwerking bestaat al 35 jaar", legt voorzitter Leo Meeussen uit, die pal naast de kerk woont. "We organiseren bijna elke week wel iets, van wandelingen en fietstochten tot een barbecue. Elk gouden huwelijk zetten we in de verf. Maar het groeiende succes van de Parkfeesten in het Gemeentepark bracht ons op de idee om zelf ook een klein festival te organiseren. Is het een succes, dan doen we het elk jaar."

Zondag 22 augustus is het zo ver. Op de Schooldries, het vroegere kerkhof achter de kerk, start dan om 16u een volledig gratis avondprogramma met vier groepen. "We kunnen een deel van de infrastructuur lenen van de parkfeesten, en de technische zaken zoals de geluidsinstallatie laten we over aan professionals. Maar al de rest doen we zelf", is Leo best fier.

"We hebben zonder enig probleem zeventig vrijwilligers gevonden. Ik heb snelsnel vijftig t-shirts moeten laten bijdrukken. Dat bewijst toch wel dat onze buurtwerking springlevend is, want anders vind je zoveel mensen nooit. Zelfs de veiligheid doen we zelf. En daar zullen we streng in zijn, want een paar incidenten en het is afgelopen. Maar ook op de Parkfeesten is het nog nooit fout gegaan. We hebben bijvoorbeeld constant vrijwilligers rondlopen die de lege glazen van de merkbieren verzamelen. We willen liever geen rekening van 300 kapotte glazen krijgen van de brouwer!"

Het programma 16u The Dodgers 18u Chris D. Smith & Band 20u Nonkel Ney's R&B Band 22u The Flashin" Meadows

Boris RousseeuwMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio